Activiteiten

Wijkontmoetingscentrum Buizegem

Taverne 't Forum

Alle dagen open van 12u tot 22u, zondag tot 21u.

Keuken doorlopend open van 12u tot 20u, zondag tot 19u30.

Maandag gesloten.

Reserveer nu voor ons "Vijgen na Pasen" - ontbijtbuffet

Ook dit jaar organiseert 't Forum een speciaal ontbijtbuffet ter ere van Pasen. Alleen of met vrienden, als koppel of in groep, u bent steeds welkom!

 

Wanneer? Zondag 12 april. Buffet geopend vanaf 9u30-11u30.

Waar? Taverne 't Forum, Romeinse Put 97 - 2650 Edegem

Wat? Ontbijtbuffet met pistolets, brood, koffiekoekjes, diverse soorten beleg, eitjes, yoghurt en fruitsap.

(warme dranken niet inbegrepen)

Prijs? € 11 per persoon.

 

PROMO tijdens het ontbijt: Een glaasje CAVA voor slechts € 2.5

 

Reservatie is verplicht! U kan reserveren op het nummer 03/888.63.68. of als u even binnenspringt, aan de bar.

 

Meer dan alleen een taverne.

Naast een drank- en eetgelegenheid biedt 't Forum ook tal van mogelijkheden om nieuwe mensen te leren kennen of uw favoriete hobby uit te oefenen..

 

Zo wordt er op donderdagnamiddag biljart gespeeld en wordt het achterste gedeelte van de zaal vrijgehouden voor de bridgeclub. Op dinsdag- en woensdagnamiddag worden diverse kaartspelletjes gespeeld. Liefhebbers van Rummikub kunnen ook op woensdagnamiddag bij ons terecht.

 

Voor wie graag zijn vrije tijd in de openlucht doorbrengt heeft 't Forum ook een petanqueclub, die op donderdagnamiddag op de petanquebaan achter ons terras verzamelt.

 

Elke eerste vrijdag van de maand wordt er ook een gezelschapspelletjesavond georganiseerd in 't Forum, Voor meer info kan u terecht bij de externe organisator die vanaf 20u aanwezig is.

 

De creatievelingen kunnen zich uitleven tijdens de aquarelles op dinsdag- en vrijdagnamiddag, begeleid door Roumy Bakalova.

 

Meneerke van Buizegem.

Traditioneel wordt in 't Forum elk jaar weer "Meneerke van Buizegem" gevierd. Een weekend vol plezier, muziek en niet te vergeten: de jaarlijkse barbeque!

 

"De eerste kerktoren van Edegem luidde in Buizegem, een gehucht van het huidige Edegem. Toen de kerk afbrandde, eisten de centrumbewoners van Edegem een wederopbouw in hun buurt, waar meer mensen woonden. Edegem won het pleit en kreeg de Sint-Antoniuskerk, tot groot protest van Buizegem. De schuldenbok werd Mijnheer van Buizegem, die de belangen niet voldoende zou hebben verdedigd. Zijn misnoegde medebewoners maakten een levensgrote pop en plaatsten die in de hoogste boom van Buizegem. Heel de maand mei zag je de pop van mijlenver, net als de plek die ze aanwees: de plaats waar de kerk van Buizegem ooit stond." - info website gemeente Edegem.

 

Historische sages tot op de letter geloven hoeft niet, maar een feestje bouwen ter nagedachtenis mag wel.